Projecten

Een sterke basis voor alle kinderen in Nederland

Het belang van de eerste 1000 dagen

Voor wie?

Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF)

Wat doen zij?

De krachten bundelen om zo meer aandacht voor een gezonde leefomgeving en een gezonde leefstijl te genereren. Op die manier voorkomen we zo veel mogelijk dat mensen (chronisch) ziek worden. En hoe jonger we daarmee beginnen, hoe beter.

Wat is de vraag aan ons?

Hoe agenderen en verankeren we het belang van de eerste duizend dagen van een kind in de maatschappij?

Ideaal

Een sterke basis voor alle kinderen in Nederland

De eerste duizend dagen, van bevruchting tot de tweede verjaardag, zijn cruciaal. Met deze basis moet je het de rest van je leven doen. Hoe beter die basis is, hoe groter de kans op een gezond leven.

Onze rol

Een centrale regierol voor de gehele veranderstrategie en implementatie.

Let's go

Alles begint met doorgronden. Wat speelt er al allemaal rondom het ideaal? En hoe kunnen wij daar een extra impuls aan geven? Zorgen dat het meer aandacht krijgt bij alle stakeholders én een gedragsverandering teweegbrengt? Daarvoor begeleiden en vertalen we onderzoeken, doen we een uitvoerige stakeholderanalyse en gaan we met verschillende partijen in gesprek. Een goede analyse om daarna te kunnen versnellen. En echt impact te kunnen maken.

Let's twist

Met een rugzak vol inzichten uit onderzoek en in samenwerking met onder meer de Noaber Foundation, Van Leer Foundation en prof. dr. Tessa Roseboom, werken we aan de meerjarenstrategie voor de eerste duizend dagen. Van bewustwording tot norm- en gedragsverandering en alle stappen die ervoor nodig zijn om dat te realiseren. Firma Twist bewaakt de strategie en zorgt voor beweging. Van huisarts tot consultatiebureau, van (jonge) ouder tot politicus: we werken gestaag aan verandering vanuit verschillende hoeken.

Let's rock

Ode aan ouders

Ouderschap is mooi, maar ook pittig. Je wordt omringd door stereotypen over goed ouderschap. Hoe weet je nu of je de juiste keuzes maakt, zeker tijdens die kwetsbare eerste duizend dagen? Je hoeft het niet alleen te doen. Met de campagne ‘Ode aan ouders’ steken we (aanstaande) ouders een hart onder de riem en geven we ze concrete tips en handvatten. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en – in samenwerking met OpenNow – ontwikkeld in lijn met de meerjarenstrategie.

Kansrijke Start

Om het belang van de eerste duizend dagen écht in de maatschappij te verankeren, is actie vanuit de politiek nodig. Door in gesprek te gaan met kamerleden, brieven te sturen, en deel te nemen aan een Algemeen Overleg, hebben wij het ideaal politiek onder de aandacht gebracht.

Boek ‘De eerste duizend dagen’

Wij geloven niet in onderzoek op een plank laten verstoffen. Doe iets met die inzichten. Daarom keken wij samen met Tessa Roseboom hoe wij haar boeken – ‘De eerste duizend dagen’ en ‘Gelijk goed beginnen’ – onder de aandacht konden brengen. We hebben ontrafeld welke stakeholders de boodschap verder kunnen brengen, hen het boek overhandigd én geïnterviewd over hun kijk op het ideaal. De video hiervan lieten we zien op de boeklancering, waarvoor we ook het programma maakten. Verder zijn we in gesprek gegaan met belangrijke sleutelfiguren zoals Mariëtte Hamer, Geke Van Velzen, André Rouvoet en Sharon Dijksma.

Klant quote

“We wisten al dat er veel mensen echt fan zijn van het boek en graag wilden dat er een Nederlandse versie zou komen, maar dat het zo snel zou gaan hadden we niet verwacht. We zijn supertrots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”

–Chafina Ben Dahman, directeur ROSE stories

Partners

Rose Stories

Partners / Collaborators

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy

Inhoudsopgave  

KENNISMAKEN?

Stuur ons een berichtje