Projecten

De mens weer centraal in de bedrijfsvoering

Medemenselijk ondernemen: een betere balans tussen mens en economie

Voor wie?

Goldschmeding Foundation

Wat doen zij?

Bijdragen aan blijvende verandering in de manier waarop we (samen)werken, onder andere door de mens weer centraal te stellen in de bedrijfsvoering. En zo toe te werken naar een toekomstbestendig bedrijfsleven.

Wat is de vraag aan ons?

Hoe vertalen we het onderzoek Agapè in Bedrijven naar de praktijk? Hoe implementeren we dit gedachtegoed, van zorg en aandacht voor de belangen en behoeften van anderen, in het bedrijfsleven?

Ideaal

De bedrijfsvoering van organisaties richt zich op het welzijn en belang van alle betrokken partijen.

Groei, winst, succes. Het zijn termen die we associëren met economische vooruitgang. Maar wat is dat waard als ongelijkheid groeit, schaarste toeneemt en werknemers uitvallen? Daarom wil de Goldschmeding Foundation een menswaardige economie, waarin we rekening houden met de belangen van alle betrokkenen.

Onze rol

Firma Twist is de strategische partner-in-crime op lange termijn.

Let's go

Om van gedachtegoed uit de wetenschap naar implementatie in de praktijk te gaan, moeten we weten wat het draagvlak is. Met onze strategische bril op knopen we het gesprek aan met verschillende stakeholders, van VNG tot B-Corp Nederland en van FNV tot nlgroeit. Wat blijkt? Agapè als begrip is te onduidelijk. Organisaties willen weten: aan welke speerpunten moeten we dit gedachtegoed koppelen? Voor welke ‘pijn’ is het een oplossing en hoe kan dit leiden tot meer winst?


Wij moeten goed laten zien dat het niet gaat om wéér een item op je afvinklijstje, maar juist om een aanpak die dat afvinken makkelijker maakt. Een hoe, in plaats van een wat. Maar eerst een nieuwe naam. Dat wordt: medemenselijk ondernemen.

Let's twist

Duidelijke term? Check. Het speelveld in kaart? Check. Tijd om het idee met de wereld te delen en mensen mee te krijgen in de verandering. Daarvoor zetten we ons creatieve brein aan het werk en bedenken we de campagne ‘Dat is pas écht goede zaken doen’ om medemenselijk ondernemen als idee te lanceren.

 

Ook ontwikkelen we samen praktische tools, zoals de gids ‘Anders groeien’ en aansluitende masterclass, en communicatieuitingen zoals interviews, video’s en good practices. Het hele traject lang blijven we betrokken als strategisch partner, verbinder en initiatiefnemer.

Let's do it

Medemenselijk ondernemen en het écht luisteren naar stakeholders is een bekend fenomeen geworden in het bedrijfsleven, dankzij inspirerende praktijkvoorbeelden en kennisgeving over hoe je het gedachtegoed in je bedrijfsprocessen kunt toepassen. Waar er eerst weerstand was bij organisaties, is het nu omarmd.

Ook hebben we langdurige strategische samenwerkingen opgezocht en gevormd. Zo hebben we het project Sociaal Incasseren met Purpose, de Community of Practice met MVO Nederland en de masterclasses met nlgroeit neergezet. We houden de strategische gedachte scherp, grijpen nieuwe kansen aan en blijven het gedachtegoed verder verspreiden. Zodat het idee blijft leven en groeien.

Client's quote

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover.

Aurora Flowerbloom

Job title

Partners / Collaborators

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy

Inhoudsopgave  

KENNISMAKEN?

Stuur ons een berichtje